Cookie Consent by Free Privacy Policy website

ABAT DORDA, AGRUPAMENT ESCOLTA

 

Sorgit abans de la Guerra Civil (1933), al voltant del Centre Catòlic, aquest grup escolta tingué com a capdavanter en Jesús Illa i París. Després, a partir dels anys cinquanta, es va re-emprendre el projecte i el primer local de l’ agrupament fou una golfa del carrer d’ en Pujol. Posteriorment se’ ls va oferir un local situat sota la sagristia de Sant Josep, que fou denominat “el Cau”.

Al cap de pocs temps va aparèixer (1952) l’ Agrupament Mare de Déu del Corredor, integrat per noies -que estigueren en connexió amb el Moviment de Noies Guies de Catalunya- i que també tenien el seu local a la Parròquia de Sant Josep, annex als despatxos.

L’ Agrupació Escolta Antoni Comas, ubicada primer al soterrani de la parròquia, amb accés per la Muralla de Sant Llorenç, i posteriorment al carrer d’ en Molas, és l’ hereva directa de la tradició escolta de la ciutat. [1]

 

 

 [1] BOTER DE PALAU I GALLIFA, Ramon: “L’ Abans. El Maresme. Recull Gràfic 1865-1965”, publicat per Efadós Editorial (Ambla de Catalunya 16, El Papiol). Any 2003. Veure pàgs. 343-347.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs