Cookie Consent by Free Privacy Policy website

ALBI, CA L’

 

Designació popular d’una casa de pagčs que quedaria a la zona de les Cinc Sčnies, a poca distŕncia de la carretera de Mata.[1] Avui, un Pla Especial per a Masies i Cases Rurals en preveu la seva rehabilitació i la seva possible adaptació a diferents usos. [2]

Martí Albi i Dangla, casat amb Francesca Reixach i Juliŕ, n’ era el propietari a la primera meitat del segle XX. Els Albi havien obtingut la terra –llavors vinya- adquirint-la de la finca veďna, Can Lluch, i amb els anys es convertí en sčnia.

Una filla de Martí i de Francesca, Maria Rosa, es casŕ (1950) amb Tomŕs de la Hoz González.

Martí Albi i Dangla era també titular d' una taverna i casa de menjars que hi havia al carrer de Sant Francesc d' Assis, entre Bonaire i la Muralla dels Genovesos [3]. Va morir el 1969, als 82 anys.

 

 

 



[1] És la fitxa 3 del treball “Toponímia del Terme Municipal de Mataró”, elaborat pel Servei d’ Informació de base, del Plŕnol de la Ciutat (1998). S’ indica exactament la seva ubicació al Mapa del treball..

[2] http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047_2/fitxes_001_050.pdf. Veure fitxa 15.

[3] BOTER DE PALAU I GALLIFA, Ramon: "L' Abans. Mataró, recull grŕfic 1865-1965". Efadós, Editorial. Ajuntament de Mataró. Patronat Municipal de Cultura. Mataró, 2003. Pŕg. 15. Veure també “Ca l’ Albi”, del llibre “Cafčs de Mataró”, de Pilar González-Agŕpito, editat per DC Plus, l’ any 2020. Pŕgs. 49-56.

<<<=== Retorn pŕgina principal Mataró: Noms de llocs