Cookie Consent by Free Privacy Policy website

ALSINA, CA L’

 

Masia del terme de Cabrera de Mar, a la part esquerra de la carretera que va de Vilassar de Mar a Argentona, poc abans d’ arribar a l’ encreuament del camí de Santa Elena d’ Agell. Es tracta d’ un edifici gòtic tardà, del segle XVI, d’ estructura basilical, amb teulada a dues vessants, portal rodó dovellat i finestra principal gòtica. [1]

Al costat mateix de la masia, a l’ altra banda de la carretera, hi ha Can Mora d’ Agell, també coneguda com Can Miralpeix. I a prop, Can Carbonell.

 

// Ca l’ Alsina és també el nom amb el que sovint es coneix Can Xerrac.

 

// Alsina, Baixes i Abril era el nom d’ una empresa tèxtil de Mataró (concretament del gènere de punt) que a l’ any 1885 tenia instal.lada maquinària equivalent a 2 cavalls de vapor. Es trobava al carrer de Santa Marta núm. 5.

 

// I encara, Ca l’ Alsina (Germans Alsina i també Alsina i Ferrer) era també una fàbrica que hi havia a l’ Havana núm. 1, on després s’ hi ubicaria la Caserna de la Guàrdia Civil i on avui hi ha el nou edifici de l’ escola Anxaneta. N’ era copropietària la família Ferrer.[2]

 

 

 [1] http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_8354

[2] Moltes altres empreses similars del sector a la segona meitat del segle XIX foren les de Felip Alomar i de Salvador Puig i Nualart (Ravalet 51); de Salvador i Francesc Arnó, de Jaume Bunyol, Lluís Codina, Maria Coll i Claudi Neva, de Josep i Emili Rovira, de Josep Sabrera, Cia Llavina e Iniesta (Sant Joan 33, 2, 24, 23, 8, 43 i 31, respectivament).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs