Cookie Consent by Free Privacy Policy website

ANDREU, CA L’

 

Casa a poca distància de l’ermita de Sant Miquel de Mata i, si es vol, de la Riera i de la Carretera de Mata. Edificacions pròpies del mateix entorn serien Can Tria, Can Pineda, Can Gol, Can Volart i fins i tot la Granja dels Alemanys.

 

// Andreu és també el nom d’ un mas que es troba documentat al segle XIV, a Valldeix.[1] Altres masos del mateix entorn i del mateix segle podrien ser Morot, Horta, Costa, Vilaseca, Tria, Feu, Mari, Janer, Ametller, Portell, Català, Fabrer i altres. Molts d’ ells han arribat als nostres dies.

 

// Ca l’ Andreu és finalment el nom popular de la basteria que hi havia al carrer de Sant Benet, fent cantonada amb la Plaça de les Tereses. Josep Andreu i Gomis, que va morir el 1996, als 101 anys, estava casat amb Dolors Garriga i Batallé. Havia fet d’ aprenent a Can Nualart. Fills seus van ser Josep (mort el 2011, als 86 anys), Teresa i Pere. [2]

 

 

 



[1] GIMÉNEZ BLASCO, Joan: “Mataró en la Catalunya del segle XVII”. Op. Cit. Pàg. 72.

[2] Relacionat amb els basters hi havia també el món dels constructors de carruatges, cotxes i tartanes. Entre ells caldria esmentar els noms de Salitges i de Xalabarder (que tenien els seus tallers al Camí Fondo) i el de Perals (al carrer de la Mercè). També es pot constatar aquí l’ existència de la fàbrica de corretges d’ Antoni Aguilera (al carrer de Sant Joan 7).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs