ANXANETA, ESCOLA

 

De marcada tradició pedagògica, sorgida a mitjans de la dècada dels seixanta del passat segle (1965) com una resposta a l’ escola oficial llavors existent, va ser en un principi [1] un centre concertat que estava situat al Camí Ral, englobant l’ antiga propietat de Can Manubens, i que tenia també accés pel carrer de Sant Pere.

Féu l’ opció de convertir-se en un centre públic de la Generalitat i, amb els anys, les seves instal.lacions es traslladaren a l’ espai que va deixar lliure l’ antiga caserna de la Guàrdia Civil. Ara és un centre d’ Educació Infantil i Primària.

Avui, amb entrada oficial pel carrer Solís, l’ escola dóna també al Camí Ral i al carrer del Prat.[2]

És ara l’ edifici més característic d’ aquest sector del Camí Ral, conegut amb el nom de l’ Havana.[3]

 

 

 [1] Al 1965, les classes van començar a Can Serradures, al Passatge García Oliver.

[2] http://www.mataro.cat/portal/ca/educacio/ipsecob/centres_escolars/content/12Anxaneta.html

[3] Altres instal.lacions, establiments, seus o botigues d’ aquest sector en aquests darrers temps han estat La Reforma (bar), Caixa de Pensions, Clínica Dental, Fruites i Verdures, Parafarmàcia, Servymex, Auto-Escola Comarca, Macxipa, Ressonància Magnètica, Farmàcia Julià, El Cargolet de l’ Havana, Serra (magatzem, drapaire), Fulgarolas (cotxes), Fitness Factory Club, SAAB, Granja Sant Simó, Bi-6 i Motos Xevi, GroupBamar (rehabilitacions), Auto-Ràdio Graupera, Peixateria Codina, Frankfurt l’ Havana, Ferreteria L’ Havana, La Llagosteta, Bar Quim, Farmàcia de l’ Havana, Ferreteria J. Alabarce, Caixa Laietana-Bankia, El Far de l’ Havana (Premsa) i Casa Fefa (Xarcuteria).