Cookie Consent by Free Privacy Policy website

ARCH, CAN

 

Gregori Arch i Pila és el nom del constructor de la casa d’ ”indianos” que hi ha al carrer de Sant Benet 72, on residia.[1] Gregori era fill del mestre d’obres Josep Arch i va obtenir el títol d’agrimensor el 1867 i l’any següent el de mestre d’obres. Va dur una intensa activitat professional a Mataró, com a mestre d’obres i com a promotor immobiliari, realitzant els plànols de diversos projectes d’urbanització, com el futur establiment dels Salesians a Mataró. així com la mateixa direcció dels treballs. L'arquitecte Emili Cabanyes i Rabassa oficialitzà posteriorment el projecte.

L'encàrrec li havia estat fet per Maria Segarra i Puig, la muller d' Antoni Cuyàs i Sampere –que es trobava ja molt malalt en aquells moments- amb la idea de portar a terme el més aviat possible el projecte de construcció dels Tallers o Escoles d'Arts i Oficis que els salesians regirien a Mataró.[2]

 

 

 



[1] http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Matar%C3%B3_(perif%C3%A8ria)

[2] ALBERDI, Ramon: "Salesians-Mataró. Cent anys educant. 1905-2005". Obra Salesiana de Mataró. Gràfiques Rotatives. Mataró, 2005. Pàg. 37.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs