Cookie Consent by Free Privacy Policy website

ARENAS, CA L’

 

Es troba al carrer d’ Argentona, de Mataró i era el domicili familiar dels pintors Jaume i Jordi Arenas i Clavell.[1] L’ edifici, de mitjans segle XIX, va ser reformat (1899) per Emili Cabanyes. La façana és de maó vist i les obertures s'emmarquen amb amples motllures llises de formes geomètriques. Damunt de la cornisa hi ha relleus florals. Per una donació feta a la mort de Jordi Arenas, avui la seva casa és un centre cultural.

Molts altres habitatges del carrer d’ Argentona, tenen una arquitectura peculiar. Destacaríem Can Torner (del segle XVIII); o cases números 5, 7, 15, 17, 19, 21, 39 (Can Mauri, Can Guanyabens), 43, 53, 64 (de caràcter historicista, de mitjans o finals del segle XIX o de principis del XX, com Ca l’ Arenas); o els números 3 (l’ antiga casa Bofarull, neoclàssica, del XIX) i 11 (Can Torner, del segle XVIII). O les 67-69, conegudes com Can Buscà, Can Canalda (noucentistes, de principis del segle XX)… i encara altres avui desaparegudes o reestructurades.

 

// Ca n’ Arenas és també un habitatge que queda al peu de la Serra del Corredor, arran pràcticament de la carretera que mena al Santuari. La construcció és del segle XVII, amb teulada a dos vessants i cos de tres plantes. Té una capella adossada, de la qual es conserva una imatge.[2] Hi ha també un conegut dolmen. [3]

Justament la Riera o Torrent de de Ca n’ Arenas, que s’ origina als seus entorns i que rep també l’ aigua del Torrent del Sot del Fangar, aboca després les seves aigües al Riu Mogent, ja a la comarca del Vallès Oriental.

 

 

 



[1] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2712

[2] GRUP LLAVOR: “Fonts. Itineraris...”. Op. Cit. Pàg. 200.

[3] http://ca.wikiloc.com/wikiloc/imgServer.do?id=5401858

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs