Cookie Consent by Free Privacy Policy website

BARRAQUES D’ EN BARRAU, LES

 

Salvador Barrau va ser un habitant del barri de Cerdanyola, casat amb Anna Vila, la Nita, que construí unes sèries d’habitatges de reduïdes dimensions conegudes amb el nom de "les barraques d'en Barrau", en uns moments –anys quaranta del segle XX- de forta demanda, per l'arribada de molts immigrants. [1] La primera d’ aquestes barraques es construiria sembla que es trobava on ara hi ha la cantonada entre el carrer de la Gatassa i el de la Fuensanta, que es considerava el “carrer d’ en Barrau”... L’ Ajuntament el va amonestar perquè anava contra les normatives de l’ Administració Municipal i va arribar a anar a la presó.

El creixement del barri de Cerdanyola –com el de Cirera, la Llàntia o Vista Alegre- es va fer de manera força anàrquica, sovint sense autoritzacions oficials i al marge de planificacions urbanístiques municipals.

 

 

 [1] LLIGADAS, Josep i DE MAYA, Juan: "Cerdanyola, el barri gran de Mataró (1920-2000)". Col.lecció Caps de Bou. Patronat Municipal de Cultura. Mataró, 2000. Pàg. 46 i 47.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs