Cookie Consent by Free Privacy Policy website

BATLLE, CAN

 

Carboneria que estava situada al carrer de Sant Ramon, pràcticament a la cantonada amb el Rierot. Era propietat d’Antoni Batlle i Recto, mort el 1965, als 75 anys, casat amb Caterina Casals i Bosch. Amb la gradual desaparició del carbó com a font energètica de cuines i estufes, es dedicà també al servei de petroli i, encara més tard, a la distribució de productes lactis.

Altres carboneries de Mataró eren la d’ en Jaume Flaquer, al Caminet; la d’ en Joaquim Cabot, al carrer de Sant Bonaventura; la de l’ Hortós, al carrer de Sant Benet; la d’ en Patana, al Portal de Valldeix o la de l’ Antoni Girabal, al carrer Lepant.

 

// Can Batlle és també una masia antiga que quedava situada a poca distància de la Riera d’Argentona i també de la carretera Nacional II, al Pla d’en Boet, concretament a les Hortes de la carretera de Barcelona. Altres masies dels entorns serien Can Lleonart, Can Marcé, Can Rafael, Cal Gravat, la Torre Llauder, Can Blanc, Cal Trucu, Can Sereneta, Can Bufó i Can Mitjana, aquestes dues darreres ja a l’ altra banda de la carretera N-II, a la zona del Rengle.

 

// Encara, Can Batlle és una masia prou coneguda del terme de Dosrius que queda al peu de la carretera que va a Canyamars (BV-5101) [1]. D’ estructura simètrica, té un cos central més elevat i dos cossos laterals que sobresurten de la línia de façana. També un portal de punt rodó amb grans dovelles i finestres de llinda recta, amb emmarcament de pedra granítica, alguna de les quals amb reminiscències gòtiques. Va pertànyer als marquesos de Dosrius i actualment allotja un restaurant.[2] A la vegada era coneguda com Can Batlle de la Torre.[3] A les seves immediacions hi ha Can Santpare i Can Gabarra.

 

// Finalment també es denominava Can Batlle una antiga casa pairal, del segle XVII, situada al terme de Cabrera, a poca distància de la Riera d’ Argentona i a un centenar de metres de l’ autopista.

 

 

 



[1] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2480

[2] GRUP LLAVOR: “ Fonts. Itineraris per les fonts de Mataró…”. Op. Cit. Pàg. 100. Per tenir més informació de la masia veure http://www.diba.cat/documents/429042/59d92bd4-5d57-4f07-a374-f380b2d80e2e

[3] http://www.diba.cat/documents/429042/59d92bd4-5d57-4f07-a374-f380b2d80e2e. (Fitxa núm. 81).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs