Cookie Consent by Free Privacy Policy website

BERTOMEU, ESCOLA GERMANES

 

Es localitza al carrer de Colòmbia número 15, al barri de Rocafonda, de Mataró. És un centre públic de les etapes Infantil i Primària que porta el nom de les germanes Pilar, Concepció i Cecília Bertomeu i Font [1], professores prou reconegudes de la primera meitat i de mitjans del segle XX.[2] El Parvulari de l’ escola es troba a la Ronda del Pintor Estrany. Aquest centre ofereix cursos dels nivells esmentats i també altres serveis educatius extraescolars i complementaris. [3]

 

 

 



[1] Concepció (1881-1976), als anys vint del passat segle, dirigia una Escola Nacional situada al carrer de Cuba. Després, en morir la seva germana Pilar, es féu càrrec de la direcció del centre. El 1940, l' escola es traslladaria a la Plaça de Cuba, als locals de La Unión, una societat recreativa creada el 1888, que més tard (1934) seria la seu de l'Institut d' Ensenyament Secundari de Mataró, i, amb el temps, es convertiria en l'escola Mare de Déu del Pilar, en record de la seva primera directora, Pilar, germana de Concepció. Una altra germana, Gertrudis, es dedicaria també a l’ ensenyament.

[2] També eren molt conegudes, en aquests mateixos anys, les escoles de noies que hi havia als carrers de la Palma (dirigida per Josepa Montoliu), del carrer Guifré el Pilós (per Carme Colomer), al Camí Ral (Teresa Figueras) i al carrer de Barcelona (Emília Miseracs). I les de nois, que estaven situades a carrer de Cuba, al Camí Ral, al carrer de l’ Hospital, a la Plaça de Cuba, al carrer d’ Alarcón, al carrer de Sant Joaquim i al carrer de Palmerola.

[3] http://www.mataro.cat/portal/ca/educacio/ipsecob/centres_escolars/content/16GermanesBertomeu.html

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs