BLEDA, CAN

 

És un conjunt rural familiar de dues finques amb dues cases de pagès. La més antiga “Can Bleda Vell” data de l’any 1944 i l’altra, la més recent, és coneguda com “Can Bleda Nou”. La propietat és la número 75 b del Veïnat de Mata.

L’explotació agrícola de la finca té un caire familiar. La casa més recent s’ha situat a la part alta de la finca, més arrecerada cap el turó. Hi ha una petita granja de bestiar per consum intern propi i la finca disposa d’unes excel·lents vistes sobre la plana agrícola i el mar i dóna una imatge d’ordre i productivitat.

L’accés és pel Camí de Les Cinc Sènies, trencant pel Torrent del Forcat fins arribar a la bifurcació d’accés a la finca. L’accés pel torrent presenta les dificultats de la seva pròpia naturalesa, en èpoques de fortes pluges.

Avui, un Pla Especial per a Masies i Cases rurals en preveu la seva rehabilitació i la seva possible adaptació a diferents usos. [1]

 

 

 [1] http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047_2/fitxes_001_050.pdf. Veure fitxa 30.