Cookie Consent by Free Privacy Policy website

BLEDA, CAN

 

És un conjunt rural familiar de dues finques amb dues cases de pagès. La més antiga “Can Bleda Vell” data de l’any 1944 i l’altra, la més recent, és coneguda com “Can Bleda Nou”. La propietat és la número 75 b del Veïnat de Mata.

L’explotació agrícola de la finca té un caire familiar. La casa més recent s’ha situat a la part alta de la finca, més arrecerada cap el turó. Hi ha una petita granja de bestiar per consum intern propi i la finca disposa d’unes excel·lents vistes sobre la plana agrícola i el mar i dóna una imatge d’ordre i productivitat.

L’accés és pel Camí de Les Cinc Sènies, trencant pel Torrent del Forcat fins arribar a la bifurcació d’accés a la finca. L’accés pel torrent presenta les dificultats de la seva pròpia naturalesa, en èpoques de fortes pluges.

Avui, un Pla Especial per a Masies i Cases rurals en preveu la seva rehabilitació i la seva possible adaptació a diferents usos. [1]

 

 

 



[1] http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047_2/fitxes_001_050.pdf. Veure fitxa 30.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs