Cookie Consent by Free Privacy Policy website

BOADA, TORRENT D’EN

 

Avui totalment canalitzat –i, si es vol, reconduït posteriorment en la seva part baixa per sota de la ronda de Leopoldo O’ Donnell- coincidiria a grans trets amb la Via d’Europa. Rebia, per la seva banda esquerra, el Torrent de les Valls i anava a parar a l’actual Plaça de Granollers. Quedaria entre el paratge de Carvera o Cervera i el del Molí de Vent.

A poca distància del torrent hi havia l’antiga masia de Can Boada, que estava situada aproximadament a la cruïlla del Camí de la Geganta i la carretera d’Argentona. Uns metres més amunt hi ha Can Boada, edifici característic, projectat pel mestre d’obres mataroní Jeroni Boada, avui de propietat municipal.[1] Molt popular en aquest indret era el saltant d’aigua que quedava a la part nord de la primitiva masia. Era la sobreeixida de la mina de Dosrius. Avui existeix encara el mur amb la boca del saltant.

A un centenar de metres de Can Boada, un xic més amunt, hi havia també Can Trissac. D’aquí el doble nom de Torrent d’ en Boada o Torrent d’ en Trissac. [2]

 

 

 



[1] Altres fàbriques de mosaics dels anys trenta, a Mataró, foren: Agustí Coll i Pere Solà i Sala (del carrer Fermí Galan –ara Camí Ral- núms. 600 i 250 respectivament) i Vicenç Homs (del carrer Méndez Núñez).

[2] A la casa de Can Boada, molt coneguda, hi havia unes poques burres que també subministraven llet. Era indicada per les persones que tenien alguna malaltia de pit.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs