Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CABOT, CAN

 

Casa de pagès de la banda esquerra de la Riera de Clarà, també coneguda com el Mas Llentisclar del Bosc i a pocs metres de la carretera que va a Òrrius. Altres masies de l’ entorn són Can Ribosa i Can Calau (Can March de Vall).

La Urbanització Can Cabot queda situada a les dues vessants respecte a la carretera d'Òrrius i va ser iniciada l'any 1963. A mesura que passen els anys, la urbanització ha passat de ser un conjunt petit de cases de segona residència a una urbanització on la gran majoria de les edificacions són cases de primera residència. Està situada al nord-oest del terme municipal d’ Argentona, en una zona muntanyosa i boscosa.[1]

 

// Can Cabot seria també una casa de pagès situada a la zona de Jorba, a Mataró. L’ indret queda entre l’antic Camí de Llavaneres, la Riera de Mata i Torrent de Vallverdera, molt a prop ja del terme municipal de Sant Andreu de Llavaneres. Al seu entorn hi ha Can Floriac, Can Teixidor i Ca l’ Hereu Mercer. Aproximadament al quilòmetre 650 de la Carretera Nacional II.

 

// Can Cabot és, d’ altra banda, una antiga masia situada a poca distància de l’encreuament del Camí Ral amb les rondes Barceló i Alfons XII, actual Avinguda de la República. En serien propietaris Francesc Cabot i Ametller i Joana Recto i Fortuny.

 

// Can Cabot seria també una propietat situada al peu del Camí Ral, a la banda de mar, justament al davant d’ un es troba ara l’ Hotel Ciutat de Mataró.

 

// La denominada Casa Cabot, segons plànol de mitjans del segle XX, quedaria al costat est de l’ edifici esmentat anteriorment, fent cantonada entre el Camí Ral i el carrer Ictíneo.

 

// Can Cabot és encara una casa de pagès situada al Pla del Castell a les Cinc Sènies, i és el núm. 55 del Veïnat de Mata. [2] La casa queda gairebé en la confluència de la Riera de Mata amb el Camí Antic de Mataró a Sant Andreu de Llavaneres. ??????????????????????????

 

// Finalment Can Cabot és una popular carboneria que hi havia al carrer de Sant Bonaventura, a principis del segle XX.

Altres carboneries prou conegudes del Mataró d’ aquell temps foren la de Jaume Flaquer, al Caminet; la de Can Batlle, al carrer de Sant Ramon; Ca l’ Hortós, al carrer de Sant Benet; la d’ en Patana, al portal de Valldeix; la de l’ Anton Girabal, al carrer Lepant...

Les carboneries foren uns establiments que anaren desapareixent de manera gradual, amb les noves instal.lacions elèctriques o de gas.

 

 

 



[1] http://ca.wikipedia.org/wiki/Can_Cabot. També http://ca.wikipedia.org/wiki/Portal:Catalunya/Sol%C2%B7licitats_-_Nomencl%C3%A0tor_Oficial_de_Catalunya/Maresme

[2] http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047_2/fitxes_051_100.pdf. Veure fitxa 84.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs