Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CARRERAS, FOTÒGRAF

 

Santiago Carreras i Oliver i Maria Sajaloli i Casellas, que era d'Arbúcies, serien els pares de Santiago Carreras i Sajaloli (Mataró, 1929-1982), popular fotògraf que tenia la seva botiga al carrer de Sant Antoni 32, justament on hi havia hagut el taller del fotògraf Josep Diamant i Adrià i un xic més tard del d' Agustí Campmany. Santiago Carreras Sajaloli es va casar amb Concepció Surís i Carolà i va tenir dos fills: Assumpció i Santi.

El material fotogràfic generat per tres generacions de fotògrafs i conegut com l’ Arxiu Carreras, l’ any 1992, va ser cedit a l’ Ajuntament. Es tracta d’ un volum de 60.000 negatius i de 8.000 positius que recorden innombrables episodis històrics de la ciutat.

Altres fotògrafs de Mataró de molt antic foren Josep Diamant i Adrià (carrer de Sant Antoni 32 en primera instància i a la Riera 46, posteriorment); Josep Estrany (al carrer de Sant Francesc); Agustí Campmany (al carrer de Sant Antoni, a qui Carreras adquirí l’ establiment); Josep Caballé (al carrer de Lepant 30); Ramon Estapé (a la Riera 20); Ramon Monné (al Tras Santa Anna i Montserrat 60); Josep Rosset (al carrer de Sant Francesc) o els germans Martí i Benet Fité (de la Riera).

 

 

 

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs