CASABELLA, CAN

 

Coneguda basteria situada al carrer de Sant Josep núm. 56. Als anys trenta del passat segle XX n’ era propietari Joan Casabella i Alsina. Joan (que morí l’ any 1943, als 76 anys) s’ havia casat amb Maria Majó i Nonell. Fills seus van ser Miquel, sacerdot (mort el 1954), i Francesc, marit de Josepa Gel i Mataró. L’antic taller del baster Casabella es va convertir en una botiga d'esports i altres articles relacionats amb la pell, regentada pels seus successors. [1]

Altres coneguts basters de Mataró, van ser Francesc Casas (del Camí Ral, 391-292), Francesc Hom (del carrer de Sant Francesc d’ Assís, 11), Joan Nualart (del carrer de Sant Benet, 9) i Josep Olm (del mateix carrer de Sant Benet, 23).

 

// També era una coneguda amb el nom de Can Casabella la casa de queviures de principis de segle XX, que hi havia a la Rambla, fent cantonada amb el carrer de Santa Marta.

 

 

 [1] Altres botigues similars relacionades amb diferents pràctiques o activitats esportives serien, a Mataró, Interesport (que es va situar a la Riera 79 i a la Ronda Barceló 43); Decatlhon (Pere Bombardó 2); Mimosa (també al carrer de Sant Josep 36); Bicimarket (Ronda Roca Blanca 110); Biking Point (Geganta 11) i El Caminet (del carrer de Santa Teresa 27).