Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CASABELLA, CAN

 

Coneguda basteria situada al carrer de Sant Josep núm. 56. Als anys trenta del passat segle XX n’ era propietari Joan Casabella i Alsina. Joan (que morí l’ any 1943, als 76 anys) s’ havia casat amb Maria Majó i Nonell. Fills seus van ser Miquel, sacerdot (mort el 1954), i Francesc, marit de Josepa Gel i Mataró. L’antic taller del baster Casabella es va convertir en una botiga d'esports i altres articles relacionats amb la pell, regentada pels seus successors. [1]

Altres coneguts basters de Mataró, van ser Francesc Casas (del Camí Ral, 391-292), Francesc Hom (del carrer de Sant Francesc d’ Assís, 11), Joan Nualart (del carrer de Sant Benet, 9) i Josep Olm (del mateix carrer de Sant Benet, 23).

 

// També era una coneguda amb el nom de Can Casabella la casa de queviures de principis de segle XX, que hi havia a la Rambla, fent cantonada amb el carrer de Santa Marta.

 

 

 [1] Altres botigues similars relacionades amb diferents pràctiques o activitats esportives serien, a Mataró, Interesport (que es va situar a la Riera 79 i a la Ronda Barceló 43); Decatlhon (Pere Bombardó 2); Mimosa (també al carrer de Sant Josep 36); Bicimarket (Ronda Roca Blanca 110); Biking Point (Geganta 11) i El Caminet (del carrer de Santa Teresa 27).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs