CASAL L’ ALIANÇA

 

És on estava situada la Societat Iris (1915), també Can Sanromà, al carrer de Bonaire, entitat que mantingué les seves activitats fins a la Guerra Civil.[1]

Acabada la guerra civil, va ser confiscada per les noves autoritats i la secció cultural i recreativa de la Mutualitat l’ Aliança Mataronina passà a ocupar les seves instal.lacions.

Es manté gràcies a l’ aplicació d’ una part dels excedents de l’ activitat sanitària i mutual en actes culturals, lúdics i recreatius. Són destacables el Racó (tertúlia setmanal amb personatges de relleu, que es mantingué durant molts anys de la postguerra i de la dictadura) i el teatre-cinema, que tingué vida fins l’ any 1985. També acolliria la Secció d’ Excursionisme i cant coral La Walkíria.[2]

A més del Grup d’ Astronomia o del Grup d’ Història seria la seu d’ altres entitats culturals de Mataró, com els Amics de la Ciutat i l’ ONG “Haribala”.

 

 

 [1] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2698

[2] Altres seccions corals existents a la ciutat foren La Perla de l’ Havana, L’ Harmonia, Els Girondins, l’ Acadèmia Musical Mariana i l’ Orfeó Mataroní.