CASTANY, MERCERIA

 

El seu propietari era Fèlix Castany i estava situada a la Riera 44. [1] S’ hi venia bàsicament roba de peces per a fer vestits, abrics… Altres dues merceries de la mateixa família eren al carrer de Santa Maria núm. 7, regentada per Tomàs Castany, i al carrer de Barcelona 53, a nom de “Novetats Castany, un edifici barroc –abans Can Pineda- que conserva les típiques gelosies a les finestres de la façana. La regentaven Fèlix Castany i Cabot i la seva dona Teresa Caballol.[2]

Castany Merceria és també el nom de l’ establiment que queda situat al carrer de Sant Cugat 38. Havia estat fundada el 1892. I d’ una altra botiga, especialitzada en la venda de teles i en la confecció de cortines de la Ronda Alfons XII.

Altres merceries ja existents als anys trenta del passat segle XX, situades no pas lluny de les anteriors, podrien ser la de Joan Bonany, d’ Esteve Delarbre, de Rafael Soler, de Josep Rodon, o de Josep Filbà (a la Riera); la de Carme Comas o de Josep Mañach (al carrer de Sant Cristòfor); la d’ Antoni Clavell i de Joan Masjuan (al carrer de Santa Maria) i les de Maria Pia Tuñí o d’ Artur Pons (al carrer de Barcelona).[3]

 

 

 [1] Es fundà el 1924. Des del 1948 era regentada per la seva filla Mª Lluïsa. Tancà les seves portes el 1979.

[2] Per a examinar amb detall la historia i les característiques d’ aquesta casa, veure el llibre “El carrer de Barcelona. Cent històries i un carrer”, de Pilar González-Agàpito. Op. Cit. pàgs. 324-330.

[3] Altres merceries o guanteries d’ aquells moments foren també les d’ Antoni Batlle (a la Riera), la de Joan Mas (al carrer Nou), la de Josep Misser (al carrer de Sant Antoni), la de Magdalena Perramon (a la Rambla) o la de Joana Roldós (al carrer de Sant Joaquim).