Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CIENTÍFICO-EXCURSIONISTA, AGRUPACIÓ

 

Originàriament Agrupació Excursionista de Mataró (1907), en un principi autònoma, formaria part de les activitat del Círcol Catòlic. Convertida en una entitat totalment a part d’ aquest Centre, va radicar a la casa on va néixer Josep Puig i Cadafalch, al Carreró..

Avui, l’ “Agrupe” o simplement “els Científics” (noms populars de l’ Agrupació) té diferents activitats relacionades amb la Natura (excursionisme, escalada, espeleologia, senderisme...).

La seva seu es troba al passatge del Pou d’ Avall, fent cantonada amb les Escaletes.[1]

Altres entitats excursionistes sorgides a principis de segle XX foren la secció excursionista de la Societat Iris, el Centre Excursionista Laietània, l’ Agrupació Excursionista La Walkyria i la Unió Excursionista de Catalunya (UEC), entre altres.

L’ any 1935 diferents d’ aquestes entitats s’agruparen en la denominada Unió Excursionista de Catalunya, de Mataró.[2]

 

 

 



[1] http://agrupe.blogspot.com.es/

[2] Altres entitats esportives existents als anys trenta del passat segle XX eren l’ Agrupació Excursionista Walkyria Iluro S.C. (del carrer Fermí Galan, ara Camí Ral), el Billar Club Mataró (del carrer Melcior de Palau), el Centre Excursionista Layetana (del Carreró), el Club Escacs Mataró (de la Plaça de la Llibertat, ara Santa Anna), el Club Gimnàstic Mataroní (a la Plaça dels Bous) i la LaW-Tennis Club o la Unió Esportiva Mataronina (a la Riera, llavors Rambla de Mendizábal).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs