Cookie Consent by Free Privacy Policy website

COLOMER, CAN

 

Edifici del segle XVIII, al carrer de Barcelona núm. 26, modernament restaurat. La façana, amb esgrafiat imitant carreus, té uns balcons individuals emmarcats amb pedra. Els del pis principal tenen la llosana de ferro i ceràmica. Cal destacar les característiques gelosies barroques del primer i segon pis.[1] La casa havia estat propietat de Josep Boter i Pi i era també coneguda com la Casa del Coronel.

La família Colomer regenta una coneguda ferreteria ubicada a la Riera, a pocs metres precisament del carrer de Barcelona, amb una portalada de fusta, ben característica. En concret, el seu propietari, mort el 1975, va ser Francesc Xavier Colomer i Massegur, que s’ havia casat amb Mercè Busquets i de Traver (1904-1987). La botiga era abans la d’ en Joan Sagalés, mort el 1894. Després la regentà la seva vídua Rosa Rodon. [2]

 

// Can Colomer és també una casa de pagès situada a Agell, a poca distància i a mà esquerra, de la carretera que va de Vilassar de Mar a Argentona. Cases del seu entorn serien Can Xacó i Can Boba.

 

 

 [1] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2676

[2] Veure “Records de la guerra contats als meus fills”, de Mercè Colomer i de Traver. Introducció i notes per Josep Colomer i Busquets. Vilassar de Dalt, 2016.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs