CONFIANÇA, LA

 

Botiga de queviures, situada al carrer de Sant Cristòfor 10, coneguda actualment com a Can Pinós, projectada per Josep Puig i Cadafalch l’any 1894, per encàrrec del fabricant de pasta Francesc Colomer i inaugurada l’any 1896.

A l’exterior, destaca l’ornamentació modernista a base de ceràmica vidriada als brancals de l’obertura i de ferro forjat i llautó en el rètol. A l’interior hi trobem una important prestatgeria goticista de fusta, l’element de marbre de l’antic dipòsit d’oli, el taulell de fusta, marbre i ceràmica, diversos plafons ornamentals amb daurats i les pintures murals de la paret i del cel ras de guix.

La botiga fou restaurada completament l’any 2002, resolent les noves instal·lacions de llum i clima, i dotant-la també d’un nou tancament exterior, abans inexistent. L’establiment ha continuat exercint la seva activitat fins als nostres dies. [1] També era coneguda amb el nom de Can Fullerachs.

 

// La Confianza és també el nom que adoptaria la tradicional i coneguda confiteria i pastisseria de Josep Torrent, del carrer de Sant Cristòfor 2 i 4, a la Plaça Xica de Mataró. Segons la publicitat de l’època tenia “gran assortit de dolços d’ exquisit paladar, vins, xampanys i licors”.

Altres confiters o rebosters del Mataró dels anys trenta eren Pere Barbosa (del carrer de Santa Teresa 48), Emili Batet (Don Magí 5), Josep Jansà (Rambla de Mendizábal 31), “L’ empordanesa” (Fermí Galan 448), Enric Miracle (Rambla de Mendizábal 54) i Josep Oms (Rambla de Mendizábal 42).

 

 

 [1] http://www.mataro.cat/web/portal/ca/campanya/OpenPuigiCadafalch/documents/48hOPEN_llibret.pdf (pàgs. 38-39).