Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CONFEDERACIÓ NACIONAL DEL TREBALL

 

Sindicat de caire anarquista conegut com CNT. Va ser fundat l’ any 1910, a nivell de tot l’ Estat Espanyol, i va arribar a tenir una importància vital en la història de la primera meitat del segle XX. Es tracta d’ una central sindical fundada al Saló de les Belles Arts de Barcelona. Durant la Guerra Civil tot el moviment anarcosindicalista assumiria un important rol però molts dels seus militants, partidaris de l’ acció directa i de fer la revolució, foren perseguits ja no solament pels franquistes sinó també per les altres forces d’ esquerra del panorama polític. Fruit d’ això molts anarcosindicalistes varen morir a la presó o a l’ exili o foren els organitzadors principals dels escamots de maquis.

A Mataró tenia, abans de la Guerra Civil, la seva seu al núm. 10 del carrer Nou de Caputxines.[1] Actualment el sindicat ha tornat a agafar embranzida i curiosament té també el seu local al mateix carrer que antigament.

 

 

 [1] Moltes entitats obreres tenien aquí la seva seu, als anys trenta del passat segle. Destaquem la Societat de l’ Art Fabril de Gèneres de Punt; la Societat Obrera en Cartró, cartolina i papers pintats; la Societat del Ram d’ Alimentació; el Sindicat del Ram de la Fusta; el Sindicat de la Metal·lúrgia i el Sindicat del Ram de la Pell.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs