Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CORNISA, LA

 

Espai topňnim de clar significat, avui prŕcticament ocupat per una urbanització del mateix nom, que estŕ situada a la part alta de Mataró i que es va iniciar al 1966. Els noms dels carrers perň no s’oficialitzaren en la seva totalitat fins al 1975.

Pel fet de situar-se en una zona enlairada, no és estrany que diferents carrers de la urbanització portin noms de serres o de muntanyes prou conegudes: Montnegre, Céllecs, Matagalls... La urbanització es localitza entre el Veďnat de Santa Rita o de Valldeix fins al mateix Camí de la Cornisa, al peu de la Serra de Can Bruguera.

A la part alta s’ hi troba la denominada Vinya dels Castellans i, al centre de la urbanització, hi ha les instal.lacions recreatives del C.A.Laietŕnia.

 

// La Cornisa és també el nom del paratge de Sant Andreu de Llavaneres, avui també ocupat gairebé per la urbanització del mateix nom, entre el coll de Can Xerrac i els inicis del nucli urbŕ d'aquella població.

Altres urbanitzacions de Sant Andreu de Llavaneres podrien ser Can Catŕ, Can Cabot d’ Amunt, Onze Pins, Roca de la Nao, Supermaresme, Pla d’ en Marc, El Mirador, El Puntó, El Molí, Pla d’ en Sanç, Sant Pere, el Balís, l’ Ametllareda, el Grup Betlem, Rocafarrera, Matas, El Turó o Bell Aire.

 

 

 

<<<=== Retorn pŕgina principal Mataró: Noms de llocs