Cookie Consent by Free Privacy Policy website

COSTA, RELLOTGERIA

 

Can Costa és també el nom d’ una coneguda rellotgeria-joieria existent a la Baixada de Santa Anna (carrer d’ Estanislau Figueras núm 5), als anys trenta.

Ara la Rellotgeria Costa es troba al carrer de Barcelona núm 17. Propietat de Francesc Costa i Marsillach, casat amb Margarida Oller i Fort, avui la rellotgeria és regentada per Francesc, conegut historiador mataroní, guanyador en diferents ocasions del Premi Iluro de Monografia Històrica. [1]

Al mateix carrer de Barcelona núm. 35 hi havia una altra rellotgeria coneguda: Des del 1959, la Rellotgeria Guillén, que era la representant de la coneguda marca Festina, justament a l’ espai de l’ antiga òptica Puig. La rellotgeria durà una trentena d’ anys.

Altres joieries-rellotgeries existents a Mataró, en aquests anys, a la zona centre, han estat les Trens, Saterra i Sorigué (a la Riera núms. 47, 26 i 14, respectivament); Ximenes (a la cantonada de la Baixada de Santa Anna amb el carrer de Barcelona) i Tous (al carrer de Barcelona 12) i Noè (a la Riera 47), entre moltes altres. [2]

 

 

 



[1] Veure el detallat capítol “Rellotgeria Costa” del llibre de Pilar González-Agàpito “El carrer de Barcelona. Cent històries i un carrer”. Op. Cit. Pàgs. 274-278.

[2] Per consultar anunciants per categories, veure www.guiacapgrosdemataro.com

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs