Cookie Consent by Free Privacy Policy website

DIMAS, CAN

 

Dimas Fàbregas i Sauleda en fou el propietari. La família dóna nom al restaurant "L' Hostal del Peix" i també i sobretot, Can Dimas, afectat ocasionalment pels temporals marítims, que s' ha hagut de reformar en diferents ocasions. Actualment l'edifici, situat al Passeig Marítim 152, al costat del Pas del Cargol, és de dimensions més reduïdes de les que tenia fa uns anys. [1]

Dimas Fàbregas i Sauleda va morir el 1961, als 78 anys. El tercer dels seus fills, Ramon Fàbregas i Thomàs, mort el 1978, als 68 anys, va ser el gerent del Restaurant [2]. Es va casar amb Marina Pons i Serra [3], amb qui tindria una filla, Marina, casada amb Artur Codina i Barnet.

Altres restaurants relativament propers serien Sidewalk, Aurum, Port Tsunami, Toni 3, Sairee i El Portet (tots al Passeig del Callao); Restaurant Maresme (Camí Ral 648); La Sal del Varador (Passeig Marítim 90); La Bolboreta i Can Rosendo (Port de Mataró s/n).[4] A prop de Can Dimes hi havia també abans, Can Magrassó, a la mateixa platja.

 

 

 



[1] http://www.google.es/search?hl=ca&q=%22Restaurant+Can+Dimas%22&btnG=Cerca+amb+Google&meta=on

[2] Els orígens del local s’ haurien de situar a principis del segle XX. El va iniciar un pescador, Dimes Fàbregas, que decidí que el seu fill Ramon continués el negoci. Passaria posteriorment a mans de Jordi Morist.

[3] Marina era filla de Joan i d’ Antònia i germana de Joan, d’Àngela, de Pere i de Montserrat..

[4] http://www.gastronomialocal.com/restaurants.asp?SNAYcomunitat=9&SNAYprovincia=10&SNAYcomarca=5&SNAYlocalitat=67&restaurantes-en-mataro

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs