Cookie Consent by Free Privacy Policy website

DOMINGO, FÀBRICA DE RAMON

 

Empresa de gènere de punt de Mataró, existent a principis del segle XX. Situada al carrer de Sant Joaquim núm. 74, havia estat creada l’ any 1912 i es dedicà bàsicament a la producció de mitges i mitjons sense costura, dirigida preferentment als mercats externs.[1] Va estar activa fins als anys de la postguerra.

Altres empreses mataronines de la seva època, exportadores de teixit de punt, serien Colomer Germans; Font, Clavell i Coll; Fills de Marfà; Antoni Gassol; Francisca Pujadas; Ribas i Julià i Fills de J. Roca i Pineda.

És prou sabut que els industrials mataronins –i els catalans en general- augmentaren el volum de les seves exportacions durant els anys de la Primera Guerra Mundial en dedicar-se a abastir els mercats que quedaren desatesos pels països que estaven en guerra.[2]

 

 

 [1] YÁÑEZ, César: "L'exportació de teixits de punt als mercats americans durant els anys de la Primera Guerra Mundial". FULLS/25. Museu Arxiu de Santa Maria. Mataró, abril de 1986. Pàgs. 25 i 31.

[2] Segons César Yáñez, autor de l' article abans esmentat, la llista de productors importants mataronins de gènere de punt es podria complementar amb noms com: M. Asencio, Vda. de Josep Minguell, E.Arañó, Martí Devas, Ribas Masera, Carrau, Oridex, Fontdevila i Torras, Imbern, Escapa, Vilatersana, Martí Pascual i Vilardell.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs