ESTEVE, JOIERIA

 

Vicenç Esteve i Barnaus, joier d' ofici, regentaria el taller d' orfebreria, també tenda d' òptica, situat al carrer de Barcelona 57, des del 1918. Fins llavors havia estat la joieria d’ Arcadi Arissó, al davant de la Peixateria. Posteriorment el negoci s’ instal.là a la Riera 39 (en un espai de La Parisina, conjuntament amb els Magatzems Sant Jordi) [1] i a la Riera 54, la secció d’ òptica. I també a l’ Avinguda Puig i Cadafalch, 254.

Vicenç (mort a Argentona, el 1965 i als 80 anys) era el marit d’ Àngela Albert i Maynou. El seu fill Isidre Esteve i Albert es va casar amb Mª Rosa Vilà i Iglesias (morta el 2009, als 85 anys). Fills seus van ser Vicenç (que seguiria regentant la joieria, i que estava casat amb Inmaculada Abril i Sirvent) i Josep (que seria el marit de Mª Teresa Babra i Trilla).

Altres joieries conegudes del Mataró dels anys trenta del passat segle foren les de Francesc Fàbregas (al carrer Enric Granados, ara Carreró) i la de Josep Roure (a la llavors denominada Rambla de Castelar 34).

 

 

 [1] Posteriorment aquest establiment seria la Joieria de Josep Sorigué.