Cookie Consent by Free Privacy Policy website

FIRA, LA

 

Tradicionalment es celebrava el Dilluns de la Pentecosta (Pasqua Granada) tot i que s’ avançà primer al diumenge i després al dissabte a la tarda. Durant bona part del segle XX es situava a la Riera, a la plaça de Santa Anna i a la Rambla (Fires de Mataró) i hi havia parades de tota mena d’ articles o productes. Amb el temps, evolucionà en fira de joguines i atraccions, només a la Riera.

L’ any 1933 es celebrà per primera vegada la Fira Comercial, de manera paral.lela a la Fira tradicional, dedicant-se primordialment a l’ exposició de productes de la indústria i del comerç de la ciutat. L’ experiència quedà truncada per la Guerra Civil.[1]

Posteriorment es va re-emprendre la idea de celebrar la Fira, traslladant-se però cap a altres indrets. Així, la Fira d’ Atraccions es situà a les Rondes, al Pla d’ en Boet i fins i tot el Passeig Marítim i la Comercial, al Parc, dit llavors municipal. [2]

A l’ actualitat subsisteix la Fira d’ atraccions, d’ esbarjo i de restauració al conjunt del nou Parc Central, si bé la Fira Comercial ha quedat repartida en diferents fires sectorials en el decurs de l’ any. Aquestes fires sectorials (moda, automòbil, etc…) s’ ubiquen en el nou espai del Parc Central, a la part alta del Camí de la Geganta.

 

 

 [1] Vegeu l’ article “Les Fires Comercials dels anys trenta del segle XX. Mataró a l’ avançada del comerç, la Indústria i la Modernitat” publicat als FULLS /125, DEL Museu Arxiu de Santa Maria. Mataró, octubre de 2019, signat per Josep Puig i Pla. Pàgs. 17-29.

[2] Veure “L’ Abans”. Op. Cit. Pàgs. 307-311.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs