FRANCESES, LES

 

Nom amb el que, a Mataró, tothom coneix l’ escola que es troba al carrer Ramon Llull 5 –amb accés també des del carrer d’ Altafulla- que, des del 1906, oficialment és el col.legi de la Mare de Déu de Lourdes [1]. Està regentat per les religioses de la Misericòrdia, d’ origen francès i avui s’ ha convertit en una Fundació que li dóna continuïtat com a institució.

És doncs avui un centre privat, de caràcter religiós, que ofereix cursos de les etapes Infantil, Primària i Secundària Obligatòria (ESO). Ofereix també serveix extraescolars i activitats complementàries.[2]

 

 

 [1] Durant la Segona República moltes escoles religioses mataronines canviaren de nom. Així, el Col.legi Salesià seria la Mútua de Sant Antoni de Pàdua; Santa Anna seria La Mútua Calassanç Vives; i els Maristes serien Valldemia S.A. Pel que fa a les escoles femenines, el Cor de Maria es convertiria en Mútua Escolar Prat de la Riba; les Concepcionistes seran la Mútua Escolar Carme Gibert; les Franceses, la Mútua Escolar Ramon Llull; i la Coma, la Mútua Escolar Dr. Valdé.

[2] http://www.mdlourdes.es/