GEL, CAN

 

Casa de pagès, dels segles XVII i XVIII, molt coneguda, que queda al terme de Dosrius, al Veïnat de Can Rimbles), gairebé en el punt on es troben la Riera de Can Rimbles i la de Canyamars, al peu del camí que va cap a Can Bartrès, Can Rimbles i Can Llibre.[1]

És una masia gran, formada per vàries dependències. Una és habitatge i les altres són els estables, cellers, etc... La part de l'habitatge, amb planta baixa, pis i golfes, és la més ben conservada. A la façana principal i a la part baixa hi ha un portal de mig punt amb dovelles de pedra granítica. Al pis superior les finestres també són de pedra, excepte una. Les golfes són petites i tan sols tenen una obertura. La casa és rematada per una petita cornisa i la coberta és a dues aigües. A la part del darrera hi ha una petita finestra de pedra més antiga que les de la façana.

La denominada Serra de Can Gel comença a la mateixa masia i segueix l’ orientació nord, cap al Turó de Castellar. [2] A les immediacions de la masia es troben els Boscos de Can Gel, sobre la Urbanització La Cornisa.

 

 

 [1] http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_del_Maresme

[2] http://www.diba.cat/documents/429042/371a3070-5495-4d36-9489-5c06bc97a028. Veure fitxa 123.