Cookie Consent by Free Privacy Policy website

GRUMETE

 

Marca registrada dels productes relacionats amb el gènere de punt fabricats per Antoni Roy i Pons, que tenia les oficines, magatzems i teixits, al carrer de Pizarro 82-90, cantonada Passatge Pizarro i Hernán Cortés, de Mataró, als anys seixanta i setanta del passat segle XX i que s’ extingí el 1993.

A més de Gèneres de Punt Aymat, S.A. del Passeig Cabanelles, que va ser comprada per l’ empresa, tenia fàbriques a Vilassar de Dalt (Semtex, S.L.), a Badalona (Huit Ibérica, S.A.) i una altra a Tarazona d'Aragó (Grupo Industrial Roy, S.A.). Excepte Huit Ibérica, les altres empreses treballaven amb les marques Grumete, Trinquete i Mustafá.

Altres empreses similars foren les de Salvador Crespo i Julià (Skiff); de F. Diviu i Borrell (Iluro); de Marià García i Cid (Tecofi); Gèneres de Punt Emilba (Emilba), Record, Pigem (Moldura), Recoder; Isidre Roselló i Tenas (Trupial); Sans (Abanderado); Subirà (Guitare i Subirà); Josep Subirana i Ribera (Genelant); Ru-Lli (Rulli); Texpunt Aymat (Mustafà), Tèxtil Santos (Trino); Ven-Bo i Jaume Vilaseca i Bertranpetit, empreses que participaren en el IX Saló Internacional de la Confecció i del Gènere de Punt, celebrat a Barcelona l’ any 1969.

 

 

 

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs