Cookie Consent by Free Privacy Policy website

IND-TEXT, SUBMINISTRES

 

Estructurada com una societat limitada era una empresa constructora de maquinària de gènere de punt mataroní, creada l’ any 1929. Era oficialment Cruxent Hermanos i tenia les oficines al carrer de Puigblanch 22 i la fàbrica, entre el carrer de Puigblanch i el de Quintana. A Ind-Text es feien platines [1], agulles, ressorts tècnics, màquines de tallar, tensors, etc... En va ser gerent Francesc Cruxent i Rovira.

Altres empreses de fabricació de maquinària tèxtil de Mataró eren: Albo, S.A., Abril, S.A., Talleres Linares, S. A., Macortex, Talleres Pruna, S.A., Trabal S.A., Talleres CYPP, Torres y Cia., Fundició Font, Fundició Sant Crist, Sermax, Fundició Roure, Talleres Ray, Telcisa, Talleres Tomas, Talleres Merino, Talleres Acerman i altres menys conegudes.

 

 

 



[1] D’ aquí que abans l’ empresa es conegués com “Can Cruxent de les platines”. Es coneix com ”platina” a les planxes de metall planes o fulls rectangulars d’ acer o un altre metall presents en la indústria siderúrgica, de manufactura o fabricació.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs