Cookie Consent by Free Privacy Policy website

JOFRE, CASAL DELS

 

Pel matrimoni entre Narcís Jofre i Padró i Mariàngela Palau i Buscà es donà d'alguna forma origen a la branca familiar dels Jofre, que tenien la seva residència a la Riera [1], residència on, en temps de Marià Jofre, ciutadà de Barcelona, s’hostatjaria –any 1708- l'Arxiduc Carles d'Àustria durant la seva estada a Mataró. La casa dels Jofre serà després Can Rifà, construïda el 1856.[2] Per herència de la línia femenina, aquesta casa de Marià Jofre passà a ser propietat (1859) de Joaquim de Castellar, veí de Barcelona, i posteriorment –després de diferents operacions- de Jaume Fonrodona i Vila. Jaume Fonrodona, encara més tard (1863), vengué la meitat del solar a Josep Pardini i Alsina.

Es tracta d’un edifici on actualment hi ha tres cases que porten els números 33, 35 i 37, de sis cóssos d’ amplada que s’ avancen al carrer, fora de la línia de façana de les cases veïnes.

 

 

 [1] REIXACH I PUIG, Ramon: "Els pares de la República. El patriciat a...". Op. Cit. Pàgs. 77, 383 i 399.

[2] REIXACH I PUIG, Ramon: “Els pares de la República. El patriciat a la Catalunya urbana moderna. Mataró, s. XV-XVIII”. Op. Cit. Pàg. 379.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs