Cookie Consent by Free Privacy Policy website

LAIETÀNIA, CENTRE ATLÈTIC

 

És un complex esportiu recreatiu dotat de múltiples instal.lacions per a la pràctica d’ esports com la natació, el tennis, el pàdel, etc…que es localitza al Torrent de la Llebreta 27, al Veïnat de Valldeix. A les seves immediacions hi ha la Caseta-Refugi del Centre Atlètic Laietània, en una zona de bosc de pins.

També s’ hi realitzen espectacles i trobades de caires social i cultural relacionats amb la pròpia entitat o amb la ciutat de Mataró. Disposa d’ un restaurant obert a les persones interessades.

Es tracta ara d’ una entitat de titularitat privada que és d’ alguna manera el continuador del centre d’ atletisme que des del 1925 funcionava en el si del Grup Excursionista Laietània. Tenia primer el seu estatge al Cafè Clavé, a la Rambla, i després al Carreró núm.10. També hi havia, des del 1931, a Mataró, la Secció d’ Atletisme de la Societat Iris i encara, possiblement des del 1935, el Joventut Club Atlètic, de la Federació de Joves Cristians de Catalunya. [1]

La pràctica de l’ atletisme es feia a l’ actual Camí de la Geganta, on ara és el Parc Central i on hi havia el denominat camp de Mn. Josep de Plandolit i que més tard es convertí precisament en les pistes del C. A. Laietània.[2] També es practicava aquest esport al camp de la Mataronina i al pati dels Lluïsos.

 

 

 [1] Un molt bon resum de la història del C.A. Laietània, amb múltiples fotografies i il.lustracions es pot veure a “L’ Abans. El Maresme. Mataró. Recull Gràfic 1865-1965”, publicat per Efadós Editorial i coordinat per Ramon Boter de Palau i Gallifa.Pàgs. 91-97.

[2] http://www.laietania.cat/

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs