Cookie Consent by Free Privacy Policy website

LARU, UNIÓ RECREATIVA

 

Nom de l’ associació coneguda també per Penya Laru (que tenia la seva seu originàriament al carrer de Santa Maria) [1], també originàriament coneguda com a Can Pepons.

L’antiga taverna de Can Laru es trobava a la casa que fa cantonada amb el Fossar Xic i oferia també servei d’hostatgeria. Es tractava d’una taverna on els carreters acudien un cop enllestida la feina relacionada amb l’activitat de la veïna Plaça Gran. Just al costat, a finals del segle XIX, la família Graupera hi regentava una botiga de queviures.

Al llarg del temps ha tingut diferents propietaris (Salvador Estrany, Oliveras, Cucurell…) i continua actiu fins als nostres dies. [2] En aquest local va formar-se l’equip de futbol Penya Laru per part d’un grup d’amics que l’any 1975 tirà endavant el Complex Esportiu que es troba al Veïnat de Valldeix, a sobre mateix de la denominada Casa dels Lladres, amb diferents instal.lacions i un restaurant.[3]

 

 

 



[1] http://www.mataro.cat/web/portal/ca/campanya/OpenPuigiCadafalch/documents/48hOPEN_llibret.pdf (Pàgs. 56-57).

[2] Existeix una detallada descripció de l’ originari Can Laru al llibre “Cafès de Mataró”, de Pilar González-Agàpito, editat per DC Plus l’ any 2020. Pàgs. 73-88.

[3] http://www.urlaru.com/

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs