Cookie Consent by Free Privacy Policy website

MARTÍNEZ, RAVELL I JOLIS

 

Empresa productora de licors, aiguardents, xarops i gasoses... que estava situada al Camí Ral, fent pràcticament cantonada amb les Escaletes [1]. Els alambins estaven situats en una casa del carrer de Sant Joan. Entre els seus productes era molt conegut l’ Anís Colom. [2]

L’ empresa va ser fundada l’ any1808 i més tard es denominaria Martínez Germans i Ravell. L’ 1906 va passar a la propietat de Joan Martínez i Regàs [3], casat amb Teresa Cañellas i Montaner, pares de Joan (marit de Rosa Molins i Puig); de Santiago (que es casaria amb Dolors Saurí i Xirau) i de Ferran.

També era molt coneguda en aquells anys La Industrial Licorera, situada al carrer de Sant Josep 34.

 

 

 [1] Altres establiments de licors i aiguardents a Mataró eren el d’ Antoni Gualba (carrer de Santa Teresa, 30), la destil.leria Montañà (del carrer Bisbe Mas, 7) i Anisats i Licors de Pau Subirà (del Camí Ral 76), que fabricava l’ Anís del Tigre.

[2] Veure “Camí Ral. De l’ Hotel Suís a L’ Havana”, de Pilar González-Agapito. DC Plus, Serveis Editorials. Mataró, juny del 2018. Pàgs. 175-188.

[3] Aquesta empresa participà en l’ Exposició d’ Indústries Locals, organitzada per l’ Associació Professional de Dependents del Comerç i de la Indústria, el mes de juliol de l’ any 1911. Aquesta exposició es va fer a les aules del col.legi de Santa Anna. El President Honorari del Comitè Executiu d’ aquesta exposició va ser el llavors Alcalde de la ciutat, Sr. Àngel Fàbregas i Sabater.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs