Cookie Consent by Free Privacy Policy website

MASCARELL, VIDRES

 

Botiga, prou coneguda a Mataró, que es troba al carrer de Gravina 14 i 16, fent pràcticament cantonada amb el de Lepanto. Comercialitzen vidres, cristall, miralls... de tot tipus. Tindrien sucursals a Arenys de Mar i a Premià de Mar, a la segona meitat del segle XX.

En realitat s’ encarregarien d’ aquesta empresa la família de Josep Galdón i López (1920-2007), nascut a Quesa, País València, el 1920, que es va criar al Poble Sec, a Barcelona, on va viure l' ambient anarquista llavors predominant al seu entorn. Membre de la denominada "lleva del biberó", va haver d' exiliar-se a França, després de la Guerra Civil i es va casar amb Lliberta Mascarell i Segura. Fills seus serien Omar Josep, Manuel (mort d' accident laboral als 39 anys, el 1985) i Jordi.

Josep Galdón que fundaria després una coneguda empresa de vidres, a Mataró, hagué de posar l' entitat a nom de la seva muller, per dificultats legals d' ordre polític: Vidres Mascarell.[1]

 

 

 



[1] Per a veure llistat de botigues de vidre o cristalleria, Per consultar anunciants per categories, veure www.guiacapgrosdemataro.com.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs