MIRACLE, CAN

 

Era considerada com una de les pastisseries més antigues de la ciutat (1885). [1] De fet havia començat l’ activitat, pujant a mà dreta de la Riera, abans d’ arribar a l’ Ajuntament. Es coneixia amb el nom de Ca l’ Isern (de Narcís Isern) i, ja des de principis del segle XX, ja seria Can Miracle.[2]

En concret l’ any 1930 es traslladaria a l’ altra banda de la Riera, a Can Fonrodona [3], residència de l'indià Jaume Fonrodona i Vila, construït per Jeroni Boada al 1863. És un edifici de planta baixa i dos pisos amb una façana que s'obre amb finestrals de mig punt, amb balcons a la planta noble, que tenen a la barana un forjat en trama.

El seu propietari, Enric Miracle i Vila –mort el 1935, als 56 anys- s'havia casat amb Carme Puig i Jané, morta el 1978, als 90 anys. Posteriorment es feu càrrec de la pastisseria Jaume Rimblas, que es casaria amb Carme Rodon i Puig, essent els pares d' Enric i Jaume.

La pastisseria de Can Miracle –que comercialitzava cafè, al major i al detall, amb aquest nom, des de la botiga situada a la Plaça de Cuba 15, especialitzada també en la venda de cafè- tancà les seves portes l’ any 2013. Actualment, al seu espai, s’ hi ha instal.lat una botiga de roba de la xarxa Inside..[4]

 

// Miracle és també el nom d’ una botiga de material elèctric que es troba al Camí del Sant Crist 13-17, de Mataró. [5]

 

 

 [1] Pastisseries prou conegudes del Mataró d’ aquests temps són Núria i Avinguda (de l’ Avinguda d’ Amèrica 6 i 47, respectivament); Graupera (Sant Simó 5); Garriga (Camí Fondo 2); Díaz (al Camí de la Geganta 99, Caminet 38 i Colom 74); Fet a Mà (al carrer Nou 4 i Frederic Mistral 10); Pilar (al mateix Frederic Mistral i a la Ronda Alfons Xè el Savi); Granja Caralt (Riera 91); La Vienesa (Cuba 52); Maica (Perú 73); Nougat (Pujol 6) i Oms (Santa Teresa 48).

[2] També a principis de segle, a la Riera 70, hi havia hagut la Pastisseria-Confiteria de Juli Jofre.

[3] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2710

[4] Altres pastisseries de l’època, conegudes, van ser La Colmena (a la Riera), Can Barbosa (del carrer de Santa Teresa), Oms (de la cantonada del carrer de Sant Josep amb la Riera), Can Mensa (al carrer de Montserrat) i Can Pérez (també a la Riera)..

[5] www.miracle-electric.com