MONTSERRAT I FILLS, JOSEP

 

Nom d’ una de les empreses mataronines del ram del metall que era una de les més importants del sector al anys vuitanta del passat segle XX. En el seu origen, fou una “cuchilleria” que hi havia al carrer de Santa Teresa. Després, amb els anys, l’ empresa es va situar a la Ronda Alfons Xè el Savi, a sota el camp de futbol, i era coneguda popularment com “Can Montserrat de les navalles”, ja que fabricava ganivets, fulles d’ afaitar, de la coneguda marca Filarmónica. Després passà al Polígon del Cros.[1]

Josep Montserrat i Pou, que n’ era el propietari, va morir el 1971. [2] Continuaren l’ empresa els seus fills Antoni i Josep Montserrat i Batayé, fins que el 1989 tancà les seves portes.

Avui Ganiveteria Can Montserrat (taller artesanal d’ afilador i venda de ganivets, tisores i altres estris per a tallar....) es troba al carrer de la Unió núm. 8.

Una altra botiga similar és Ganiveteria Ametller, del carrer Lapidario 2.

 

 

 [1] A principis del segle XX la “Fàbrica de cuchilleria y toda clase de instrumentos cortantes” d’ Antoni Montserrat estava al carrer de Santa Teresa. Afilava tisores, navalles, etc...

[2] LLEONART, Pere: “Mataró, 1990. Una perspectiva socioeconòmica de la ciutat”. Ajuntament de Mataró. Gràfiques Tria. Mataró 11983. pàg. 91.