Cookie Consent by Free Privacy Policy website

MUNDIAL, RESTAURANT

 

El Restaurant Mundial va ser fundat el 1923, combinant des dels seus inicis la hostaleria amb l'hostalatge. Era conegut com Can Morante (pel cognom d’ un mallorquí que el va regentar) o Moranta. Aquí passaven la nit els viatjants, comerciants, etc... que visitaven la ciutat per motius laborals. Passats uns anys, abandona la seva activitat hostalera i des del 1989 és profundament reformat, quan els germans Manuel i Antonio Zamora decidiren fer-se’n càrrec.[1] De fet ha tingut diferents propietaris o responsables del seu funcionament des del 1923, any en que va ser creat. Porta el número 548 del Camí Ral i fa xamfrà amb la Ronda d’ Alfons XX, ara Avinguda de la República.[2]

Altres restaurants de la ciutat i de similars característiques en aquests mateixos anys serien El Nou-Cents (Torrent 21), Alvariño (Ronda Barceló 2), Can Manolo (Pepeta Moreu 10), Restaurant La Lluna (Cuba 92), La Teulada (Sant Isidor 78), Taverneta del Pollastre (Iluro 50), El Rebenque (Ronda Alfons XII, 54), Santa Clara Cantina (Isern 65), Ca l’ Ibèric (Rda. O’ Donnell 27), RedCup (Batista i Roca 63), Wok Yokoso 2 (Carrascp i Formiguera 23), New Boheme (Isern 55), La Tagliatella (Lepant 1), Restaurant Ladita (Josep Abril 23) i Mezza Luna (Plaça de Cuba 13).

 

 

 [1] http://www.restaurantemundial.es/

[2] Veure el capítol dedicat al Bar Mundial del llibre “Cafès de Mataró”, redactat per Pilar González-Agàpito i publicat per DC Plus, l’ any 2020. Pàgs. 163-176.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs