NOÈ, CAN (a ciutat)

 

Propietat, amb un construcció central que era un antic xalet, adquirida per l’Ajuntament l’any 1981, després d’ una llarga reivindicació dels veïns de la zona i que s’ha convertit ara en el Centre Cívic de Rocafonda-El Palau [1]. Quedava situada a la cruïlla dels carrers Josep Punsola i Santiago Rusiñol.

Tot l’ espai fou remodelat, amb equipaments municipals i molt particularment amb el Centre de Formació d’ Adults de la zona, amb els Programes de Formació i Inserció. [2] Des del curs 2001-2002 ha estat gestionat per l’ Institut Municipal d’ Educació (IME) i actualment de forma directa per la Regidoria d’ Ensenyament.[3] I encara més, Can Noè és la seu de l’Escola Bressol de Rocafonda.

La seva adquisició, com la de Can Clavell (1980), als Molins, i la de les Esmandies (1980), al sector de Peramàs, mostraren la suposarien una mostra de la intenció municipal de dotar d’ equipaments socials als barris de la ciutat.

 

// Can Noè és també un forn de vidre que hi havia al costat de la fàbrica de Can Clavell Hermanos i que posteriorment fou propietat de la Unión Vidriera Española. Aquest forn funcionava amb gas.[4]

 

 

 [1] http://www.mataro.cat/portal/ca/participacio/xec/equipcivics/rocafonda.html

[2] www.mataro.cat/web/portal/ca/educacio/secpost/index.html

[3] http://www.cannoe.net/

[4] GONZÁLEZ-AGÀPITO, Pilar: “Fàbriques de Mataró 01”. DC PLUS, Serveis Editorials. Maig 2016. pàgs. 19 i 20.