Cookie Consent by Free Privacy Policy website

NOÈ, CAN

 

Propietat, amb un construcció central que era un antic xalet, adquirida per l’Ajuntament l’any 1981, després d’ una llarga reivindicació dels veïns de la zona i que s’ha convertit ara en el Centre Cívic de Rocafonda-El Palau [1]. Quedava situada a la cruïlla dels carrers Josep Punsola i Santiago Rusiñol.

Tot l’ espai fou remodelat, amb equipaments municipals i molt particularment amb el Centre de Formació d’ Adults de la zona, amb els Programes de Formació i Inserció. [2] Des del curs 2001-2002 ha estat gestionat per l’ Institut Municipal d’ Educació (IME) i actualment de forma directa per la Regidoria d’ Ensenyament.[3] I encara més, Can Noè és la seu de l’Escola Bressol de Rocafonda.

La seva adquisició, com la de Can Clavell (1980), als Molins, i la de les Esmandies (1980), al sector de Peramàs, mostraren la suposarien una mostra de la intenció municipal de dotar d’ equipaments socials als barris de la ciutat.

 

// Can Noè és també un forn de vidre que hi havia al costat de la fàbrica de Can Clavell Hermanos i que posteriorment fou propietat de la Unión Vidriera Española. Aquest forn funcionava amb gas.[4]

 

 

 [1] http://www.mataro.cat/portal/ca/participacio/xec/equipcivics/rocafonda.html

[2] www.mataro.cat/web/portal/ca/educacio/secpost/index.html

[3] http://www.cannoe.net/

[4] GONZÁLEZ-AGÀPITO, Pilar: “Fàbriques de Mataró 01”. DC PLUS, Serveis Editorials. Maig 2016. Pàgs. 19 i 20.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs