Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PAU, PARRÒQUIA DE SANT SIMÓ I SANT

 

Creada l’ any 1965 -conjuntament amb les de la Mare de Déu de Montserrat, de la Sagrada Família i de la Mare de Déu de l’ Esperança- és una parròquia amb dos centres de culte clarament diferenciats: Sant Simó, al barri mariner del mateix nom, i Sant Pau, a Rocafonda.

Sant Simó era ja una ermita molt antiga i coneguda, ubicada a la part oriental de la ciutat. I l’ església de Sant Pau es va construir entre la Ronda d’ Alfons Xè el Savi [1] i el carrer de les Siete Partidas, en una zona d’ un alt percentatge de persones o famílies nouvingudes [2].

Sant Pau és la seu de diferents activitats de culte i de formació, entre les quals destaca el Centre d’ Acollida, amb tallers d’ aprenentatge i cursos de formació ocupacional.

 

 

 



[1] En aquest tram de la ronda d’ Alfons xè el Savi, al costat d’ aquestes instal.lacions parroquials, s’ hi localitzarien diferents botigues o establiments: A tall d’ exemple, Snack Bar Bienvenido, La Fada, Bar Ronda, El Pilar (pastisseria), Gym, Marta, Mataro Bikes, Tendals Mim, LH Moda i complements, Pachamama (herbo dietètica), Vidres Orga, Alineacions Nadal i Lauri.

[2] http://arxiprestatdemataro.org/parroquies-i-esglesies/item/ermita-de-sant-simo.html

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs