Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PENYA X, LA

 

Entitat esportiva creada l’ any 1935 per una colla d’ adolescents que tenien com a nom Penya Llagosta. Jugaven a la fàbrica del Verdet. El seu primer estatge social va ser el núm. 42 del carrer Prat de la Riba. Més endavant s’ establiren al Cafè Bar Ateneu; al carrer Sant Pere més Alt; al Racó de Sant Pere i el seu darrer estatge seria el Casal l’ Aliança.

En el decurs dels anys va tenir diferents denominacions: Penya X, Penya X del C.E. Mataró i Club de Futbol Penya X. Durant moltes temporades funcionà com a filial del C.E. Mataró i també en diferents moments jugà al camp de la Mataronina, a l’ Stadium o fins i tot en els camps de Vilassar, d’ Arenys de Mar o d’ Argentona. [1] Els colors de la seva samarreta eren el blanc i el roig. La darrera temporada com a club de futbol va ser la 2002-2003. [2]

 

 

 [1] Sense ser exhaustius, a Mataró, en els anys de la segona meitat de segle XX, hi havia moltes altres “penyes” futbolístiques. Destacaríem la Fivaller, la Rossi, la dels Laboratoris Unitex, la de la Foneria Font, la de Mobles Domènech, la Brasil, la Oratam, la Marina, la Catalunya, la Colom, la Huracán i la Benet.

[2] Veure “L’ Abans”. Op. Cit. Pàgs. 607-608.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs