Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PERA, CAN

 

Casa de pagès situada al Xiprerer, a les Cinc Sènies. Queda a una cinquantena de metres a l’ est del Torrent dels Saumells, entre el Camí de les Cinc Sènies i la Carretera de Mata. Oficialment és el número 57 del Veïnat de Mata.

En realitat són dues cases, una construïda als voltants dels anys 1930-1940, amb una tipologia molt pròpia dels pagesos que tenien finques amb un bon rendiment en aquell moment, i que es manté fins l’actualitat. La casa antiga es caracteritza per una construcció amb pilars de totxo vermell, arcs i pèrgoles a la terrassa situada dalt d’una plataforma rodejada d’una plaça i d’arbrat.

Avui, un Pla Especial per a Masies i Cases Rurals preveu la seva rehabilitació i la seva possible adaptació a diferents usos. [1]

 

// Can Pera és també una casa del Veïnat de Mata, sobre Can Pineda, a la part de ponent del camí de Sant Miquel i de Sant Martí de Mata. Es tracta d’ una casa habilitada avui com una residència familiar que porta el número 11 del veïnat.[2]

 

// I encara, també és Can Pera, de manera familiar, una coneguda empresa ubicada al seu moment al Camí de la Geganta, a la part alta de l’ actual Parc Central i particularment a l’ espai ampliat fa uns anys. Creada l’ any 1981, disposava d’ una botiga o punt de venda localitzat a la part alta de la Riera i avui té les seves instal.lacions (plantes, flors i vivers) a la zona esmentada de les Cinc Sènies.

 

 

 



[1] http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047_2/fitxes_001_050.pdf. Veure fitxa 20.

[2] http://www.mataro.cat/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047/fitxa_15.pdf

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs