Cookie Consent by Free Privacy Policy website

POU, CAN

 

Masia que es troba situada al Veïnat de Mata núm. 55, exactament a l’encreuament entre l’autopista i l’accés que porta a la carretera Nacional II.

Es tracta d’una de les masies ara existents més antigues de Mataró, probablement del segle XV, amb posteriors modificacions fetes al segle XVIII. [1]

En concret, a la llinda del balcó central hi ha una inscripció que diu “ANY 1712 JOAN POU ME FESYT”. A l’ hora de resumir la seva estructura, Enric Subiñà i Coll [2] diu que Can Pou és “la suma de la masia antiga, probablement del segle XV, de dos cóssos a dues plantes i la realitzada a inicis del segle XVIII, que nés la principal, de tres cóssos i tres plantes, juntament bamb la capella, i les edificacions per al bestiar. Tots cinc cóssos són perpendiculars a la façana”. Té vestigis arqueològics i concretament un hipogeu. Degut a l’ afectació de l’ autopista no ha estat rehabilitada.

La masia de Can Pou està relacionada amb la de Can Mascort, avui mig enrunada.

 

 

 [1] http://www.mataro.cat/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047/fitxa_37.pdf

[2] SUBIÑÀ I COLL, Enric: "Masies de Mata (2). Can Pou ". FULLS/ 59, del Museu Arxiu de Santa Maria. Octubre de 1997. P, 39-49. A l’ article hi ha també una elaborada genealogia de la família Pou.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs