Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PROTECTORA MATARONENSE, LA

 

Cooperativa mataronina, de consum, que nasqué l’ any 1904, originàriament instal.lada al carrer Portal de Valldeix i que quedaria finalment instal.lada al Camí Ral núm. 260, vorera de muntanya, a poca distància del carrer de l’ Hospital. En el decurs dels anys va tenir una evolució pel que fa a la prestació de serveis i s’ arribà a considerar com una de les cooperatives més rellevants de la ciutat, arribant a tenir una escola nocturna.

Concretament, al 1927, conjuntament amb “La Maritima”, “L’ Economat del Centre Federalista Radical” i “La Portorriqueña” fou promotora de la nova entitat “Unió de Cooperatives de Mataró”. Precisament les seves oficines centrals estaven situades aquí al Camí Ral. [1]

 

 

 [1] Molt a prop de “La Protectora” hi havia el Bar Canadà. I la Fusteria Pla, amb entrada pel carrer de l’ Hospital. També la botiga de Novetats Illa, La Pensió Cervantes, la Vaqueria de Can Trias o el primer estatge del taller de Manuel Bellmunt, que anys després seria la delegació de Citroën, a Mataró.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs