Cookie Consent by Free Privacy Policy website

QUADRADA, VIUDA I FILLA DE

 

Fàbrica de tractament de pells per a elaborar-ne curtits que estava situada al carrer d’ Isern, fent cantonada amb el carrer de Catalunya. Aquesta pelleteria estaria relligada amb Curtits Montserrat, posteriorment, ja que Domènec Montserrat i Grau, de Valls (Alt Camp), assaonador d’ ofici, es va casar amb Carme Quadrada [1] i Cruxent, establint-se a Mataró. Fills seus serien Josep, Caterina, Anna, Miquel dels Sants, Pere i Carme.

Les fàbriques de curtits, les indústries de la pell existents a Mataró a finals del segle XIX, estaven situades al Torrent [2] i a l’ inici de la carretera d’ Argentona, actual carrer d’ Isern. Així, la de Domènec Montserrat i Grau es localitzava al mateix carrer d’ Isern. La de S. Y J. Quadrada al Torrent 5 i 7. La de Josep Cruxent, ben segur, al carrer de Sant Isidor núm. 1. La de S. Joan Fabré, al Torrent 14, baixant a mà esquerra, davant del carrer d’ Altafulla. I la de Valentí Mandri, també al Torrent, fent cantonada amb la Plaça de les Tereses [3].

No quedaven pas lluny els basters de Mataró, en la seva majoria situats a l’ eix carrer de Sant Benet, carrer de Sant Josep, com la basteria Andreu (a la cantonada amb l’ actual Plaça de les Tereses) i o la Casabella (a mig carrer de Sant Josep). També era conegut el taller de corretges, cables i altres articles de cuir -com soles de sabata- que estava al carrer de Balmes núm. 14.

 

 

 [1] Per a simplificar i evitar confusions, el cognom Quadrada queda escrit d’ aquesta manera. En ocasions però està iniciat amb la lletra ”c”.

[2] La de Miquel Quadrada i Cia, fundada l’ any 1850, especialitzada en la fabricació de guarniments, tenia el seu despatx al carrer de Catalunya.

[3] El lloc on avui hi ha els cursos de l’ Etapa Infantil de l’ Escola Pia de Santa Anna. Abans era el Col.legi de les Concepcionistes, més conegut per “les Capes”.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs