ROBAFAVES, LLIBRERIA

 

També Robafaves Llibres es va crear l’ any 1975, per la Unió de Cooperadors de Mataró. Al 1978 fou transformada en una entitat cooperativa.

Va ser durant molts anys un punt de referència en el món de la cultura mataronina en general i del llibre en particular. Per aquest motiu, l’ any 1998 se li va atorgar la “Creu de Sant Jordi”.

En els darrers anys havia optat per l'especialització i fundat tres nous espais: la d'idiomes (Robafaves Books), la de llibres de butxaca (Robafaves Butxaca) i la infantil i juvenil (Robafaves Jove). El 2002 va adquirir el 51 % de la Llibreria Catalònia. També s'havia associat amb la cooperativa Abacus per a obrir una nova llibreria a Mataró sota la marca d'ACTUA.

Malgrat tot, l’ any 2013 s’ anuncià el seu tancament temporal.[1] Llibreries o papereries de Mataró d’ aquests darrers anys serien, entre altres[2], Abacus (Riera, 14), Dòria Llibres (Pujol, 9), El Tramvia de Mataró (Pl. Granollers, 1), Papereria Balada (Francesc Macià 65), Llibreria M. Márquez (Sant Llorenç, 2), Llibreria Maresme (Isern, 43), Llibreria Mas (Pl. de Cuba, 7), Llibreria Estanc Ortega (Av. Perú, 1) i Rogés Llibres (Carret. Mata, 23).

 

 

 [1] http://ca.wikipedia.org/wiki/Robafaves_Llibres_SCCL

[2] http://www.guiacapgrosdemataro.com/Llibreries-papereries-3936.html